Diabétesz/Táplálkozás/Ballasztanyagok/

Rostanyagok


A rostanyagok olyan növényi anyagok amelyek nem megemészthetőek és sem kalóriát nem tartalmaznak, sem a vércukortükör nem növekszik tőlük.
 
Hosszantartó telítettség érzésről gondoskodnak, és lassítják a vércukorszint emelkedését.
 
Rostanyagokban gazdag ételek: gyümölcsök, saláták, zöldségek, hüvelyesek, gabonakenyerek- és termékek.
 
Rostanyagokban szegény ételeknek számítanak: baguettek, zsemlyék, pirított kenyér, sütemények, torták és édességek.
 
Ezek az ételek alig telítenek el és ezek által a vércukortükör nagyon gyorsan növekszik.
 
Egy másik jótékony hatása a rostanyagban dús ételeknek a koleszterin szintre hatása és az emésztés segítése. Fontos odafigyelni a napi folyadékmennyiség bevitelére (legalább 2 liter), amely segíti ezen rostok megdagadását.
 
 
További információ:
http://premiumdiet.hu/a-rostanyagokrol/  és 
http://premiumorvos.hu/premium_goodcare_fibre_buzarost

www.wellion.hu/hu/diabetesz/taplalkozas/ballasztanyagok/