Diabétesz
PREMIUM HEALTH CONCEPTS
> www.wellion.hu/hu/diabetesz

Diabétesz mellitus - cukorbetegség


Diabétesz mellitusz, cukorbetegségnek is nevezik, a leggyakoribb krónikus anyagcseremegbetegedés a világon.
 
Különösen a 2-es típusú diabétesz mellitus emelkedik világszerte gyorsan. A modern életvitel miatt, a túl sok és zsíros étel emeli azok számát, akik diabéteszes megbetegedést kapnak.
 
Magyarországon naponta 2 cukorbeteg megvakul, és naponta 7 cukorbetegnek amputálják a lábát. 2006-ban a 20-69 év közötti korcsoportban 507.000 cukorbeteget tartottak nyilván. A dialízises betegek 30%-a diabéteszes. A cukorbetegek 90%-a 2-es típusú cukorbeteg. 35 éves kor alatt általában még nem jelennek meg a tünetek, a szövődmények. Míg 2006-ban a lakosság 6,6%-a volt cukorbeteg, addig 2025-re várhatóan a lakosság 11,2%-a lesz az.
 
A következő ismertetőjelekről lehet egy diabéteszes megbetegedést felismerni:
 

  • Túlzott szomjúság
  • Gyakori vizelés
  • Fáradékonyság, gyengeség
  • Gyors súlyvesztés
  • Bőrgyulladás, viszketés
  • Gyors sebgyógyulás


Ha a gyanú fennáll, fel kell keresnie orvosát. A következő oldalakon további információkat talál a diabétesz témáról.

Ez a weboldal olyan információkat tartalmaz a termékekről, amelyek a közönséget célozzák széles körben. Tartalmazhatnak olyan termékadatokat, amelyek az Ön országában érvénytelenek vagy épp nem hozzáférhetőek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget azokért az információkért, amelyek nem felelnek meg a jogi folyamatoknak, szabályozásnak abban az országban, ahonnan a termékek származnak.