Diabétesz-terápia
PREMIUM HEALTH CONCEPTS
> www.wellion.hu/hu/diabetesz/diabetesz_terapia

Diabétesz-terápia


A 2-es típusú diabéteszeseknél a nem gyógyszeres  kezelések, mint diéták, a testi mozgás fokozása és adott esetben a súlycsökkentés áll az első helyen a kezelésben. Bizonyos esetekben már ezzel az alapeljárással is sikerül normalizálni a vércukrot.
 
Ha ezek az eljárások nem vezetnek elegendő sikerhez, tablettás gyógyszereket kell alkalmazni. A kezelést általában egy hatóanyaggal kezdik el. Ha a vércukorszint nem kielégítő, különböző hatóanyagok kombinációját is lehet alkalmazni.
 
Ha a tablettás gyógyszer szokásos dózisánál nem megfelelő a vércukorszint, a 2-es típusú cukorbetegeknél inzulint is be kell vetni.
 
Az inzulinos kezelésnél manapság a cél, hogy minél hasonlóbb legyen az egészséges inzulinkibocsájtáshoz. A következő terápiaformákat különböztetik meg:
 

  • Étkezésre vonatkozó inzulinterápia
  • Hagyományos inzulinterápia (CT)
  • Intenzív inzulinterápia (ICT)
  • Inzulinpumpa terápia (CSII)


 

Ez a weboldal olyan információkat tartalmaz a termékekről, amelyek a közönséget célozzák széles körben. Tartalmazhatnak olyan termékadatokat, amelyek az Ön országában érvénytelenek vagy épp nem hozzáférhetőek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget azokért az információkért, amelyek nem felelnek meg a jogi folyamatoknak, szabályozásnak abban az országban, ahonnan a termékek származnak.