Készülékrendszer/kalibrálás
PREMIUM HEALTH CONCEPTS

Mérési rendszerek


A vércukor ellenőrzését két különböző módon végzik, a használt mérőeszköztől függően.
 
Reflektorrendszer:
A fotometriai mérés egy enzimes és színkövetkezetes célreakción alapul a tesztcsíkok reagens felületén. A reakció során a színek képzésének intenzitását méri az eszköz reflexiós fotometrikus méréssel és kiszámolja a korrelatív glükózkoncentrációt.   
 
Érzékelő rendszer:
A fő különbség a szín alapú tesztsávok és a szenzoros mérőeszköz között, hogy a vércukorreakciót kapcsolatba hozza egy biokémiai reakcióval, amelyből egy mérhető elektromos jel keletkezik. Ez a jel a vércukor koncentrációjától függ, melyet a műszer pontos vércukorértékké számol és jelez ki.
 
A régebbi stílusú mérőeszközöknél egy új csomag tesztcsík használatánál szükséges egy kódolást elvégezni, egy chip segítségével vagy billentyűkombináció megadásával, ami pontos eredményt biztosít. Túlnyomórészt manapság a vércukormérő-készülékek a kódolást már automatikusan elvégzik.
 
A vércukor mérési terület a modern rendszereknél 1,11 mmol/l és 33,3 mmol/l között fekszik.

Kalibrálás


A vércukormérő eszközök vérrel, illetve vérplazmával is kalibrálhatóak (Részletek a műszerének használati utasításában találhatók). A mérőeszközpiacon található műszerek többségének az alapja a plazmakalibrálás.
 
FIGYELEM: a plazmakalibrálású eszközök 10-15%-kal nagyobb értéket mutatnak! Ne használjon különböző gyártók által készített eszközöket, mert az általuk mutatott értékek eltérhetnek egymástól.

Ez a weboldal olyan információkat tartalmaz a termékekről, amelyek a közönséget célozzák széles körben. Tartalmazhatnak olyan termékadatokat, amelyek az Ön országában érvénytelenek vagy épp nem hozzáférhetőek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget azokért az információkért, amelyek nem felelnek meg a jogi folyamatoknak, szabályozásnak abban az országban, ahonnan a termékek származnak.