Vérkinyerés
PREMIUM HEALTH CONCEPTS

Vérvétel


A legtöbb cukorbeteg vérvételhez az ujjbegyek oldalsó széleit használja. Ezeknek a vérellátása nagyon jó, így nagyon könnyen kinyerhető egy csepp vér.
 
Az ujjbegyek közepét szabadon kellene hagyni, mivel ezen a helyen a fájdalomérzékeny receptorok koncentrációja igen magas.
 
A napi 10-szeri szúrás nem terheli le túlzottan az ujjakat, ha a következő pontokat figyelembe vesszük:
 

  • Vérvétel előtt mosson kezet szappannal és meleg vízzel és alaposan szárítsa meg! A tisztítás mellett elősegíti a vérkeringést is. Fertőtlenítés nem szükséges – az alkohol maradékok torzíthatják az eredményt.  


 
  • Az ujjhegyek oldalát kell megbökni, nem középen, mivel ott több az idegsejt, mint a széleken. A körömágyat hagyjuk, itt hamar gyulladás alakulhat ki.  


 
  • A lándzsákat minden szúrás után cserélni kell, különben a tűk nagyon eltompulnak és az élük is elhajolhat. Ez szükségtelen fájdalmat vagy a szükségesnél nagyobb sérülést okoz. Sőt, fennáll a fertőzés és a baktériumok behatolása általi gyulladás veszélye is.


 
  • Vékony lándzsákat (már léteznek 0,2mm átmérőjűek) használjon, ezek csökkentik a szúrási fájdalmat és elegendő vérmennyiséget garantálnak. A vércseppek mérete nem a lándzsák vastagságától függ, hanem a behatolás mélységétől. A modern vércukormérő-műszerekhez csak rendkívül kismennyiségű vér szükséges.


 
  • Az ujjak váltása – alkalmas a mutatóujj, a középsőujj és a gyűrűsujj is. Egyeseknek a kisujj és a hüvelykujj szúrása sem okoz problémát.


 
  • Ha lehetséges: használja felváltva mindkét kezét a vérvételhez.


 
  • A megfelelő szúrásmélység megtalálása: talán nem is kell olyan mélyre szúrni. Talán elegendő egy csekélyebb szúrásmélység, ha Ön a vérvétel előtt a karjait lerázza vagy lefelé masszírozza benne a vért. Szúrás után ekkor már nem kell nyomni az ujjat, hogy vércseppet nyerjünk ki belőle!


 
  • Az ujjbegyszúrót erősen nyomja az ujjbegy oldalához, majd nyomja meg az indítógombot.


Ez a weboldal olyan információkat tartalmaz a termékekről, amelyek a közönséget célozzák széles körben. Tartalmazhatnak olyan termékadatokat, amelyek az Ön országában érvénytelenek vagy épp nem hozzáférhetőek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget azokért az információkért, amelyek nem felelnek meg a jogi folyamatoknak, szabályozásnak abban az országban, ahonnan a termékek származnak.