Mikor és milyen gyakran mér?
PREMIUM HEALTH CONCEPTS

Mikor és milyen gyakran mérjünk?


A mérés gyakorisága a terápia fajtájától függ.
 
Ha Ön 2-es típusú diabéteszben szenved, és gyógyszeres vagy inzulinos kezelést kap, vagy ha a hagyományos diabéteszterápia keretén belül napi 2-szer inzulinozza magát, a vércukorönkontroll részleteit meg kell beszélnie orvosával vagy diabétesz-tanácsadójával.
 
Ha intenzív inzulinterápiát alkalmaz vagy inzulinpumpát hord, naponta legalább 6-szor kell vércukrot mérnie.
 

  • Felkelés után/reggeli előtt
  • Ebéd előtt
  • Vacsora előtt
  • Lefekvés előtt
  • Ha szükséges


Ezen felül a vércukorszintet kivételes helyzetekben rövidebb időközönként is kell ellenőrizni, pl. hyperglikémia illetve ketoacidózis gyanújának fennállásánál, olyan betegségeknél, amelyek lázzal, hányással és hasmenéssel járnak, új gyógyszer beszedése esetében, továbbá erős töréseknél a napirendben (éjszakai műszak, nyaralás időeltolódásnál).
 
 
 
 

Ez a weboldal olyan információkat tartalmaz a termékekről, amelyek a közönséget célozzák széles körben. Tartalmazhatnak olyan termékadatokat, amelyek az Ön országában érvénytelenek vagy épp nem hozzáférhetőek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget azokért az információkért, amelyek nem felelnek meg a jogi folyamatoknak, szabályozásnak abban az országban, ahonnan a termékek származnak.